20.12.2012 879

Okulumuz Samsun/Bafra İlçesinin güney-batı yönünde,Bafra İlçesine 2 Km uzaklıkta, Kızılırmak Deltasına hakim bir tepe üzerine konuşlanmıştır. Köyün 1935-1940 yılları arasında kurulduğu belirtilmektedir. Yaklaşık olarak nüfusu 5000, hane sayısı 1300 cıvarındadır. İlçe ve diğer köylerle ulaşım konusunda alt yapı yeterli derecede vardır. Samsun-Sinop yoluna ve Bafra İlçesine açılan iki yol köy ulaşımını oldukça kolaylaştırmıştır.

Arazi yapısı eğimli, toprağı susuz olması nedeniyle tütün ve tahıl tarımı yapılmaktadır. Bu anlamda Dededağı Köy halkı Bafra ovasından yaralanamamaktadır. Bu nedenle Köy halkı tütün ve tahıl arımı yanında balıkçılık, hayvancılık ve ulaşım sektörlerinde de çalışmaktadır.

Okulumuz köyün girişinde olup iki kat üzerine kuruludur.